Nederland is een echt sport land waar naar schatting ruim 5 miljoen sporters actief zijn, zowel op amateuristisch als professioneel niveau. Sportpodotherapie is een aparte specialisatie waarbij diverse sporten doeltreffend geannalyseerd worden. Een bewegingsanalyse voor een voetballer is anders als die van een hardloper of een fietser.

Preventieven sportscreening

Ook uw podotherapeut behandelt veel sporters, van alle niveau’s. In ons bewegings analyse lab wordt uw bewegingspatroon geannalyseerd en ge-optimaliseerd waar dit mogelijk is. Dankzij de 2 meter lange RS-drukmeet plaat kan er zowel lopend als rennend gemeten worden. Vanaf december 2014 is Bertrand sportpodotherapeut i.o.

Veel voorkomende therapieën bij (top)sporters zijn:
– podotherapeutische sportzolen:
Hierbij wordt afhankelijk van de sport gekozen voor verschillende materialen, van dempend tot extra corrigerend.
– Manuele behandeling:
Hierbij worden geblokkeerde gewrichten gemobiliseerd. Een geblokkeerd gewricht is vaak een gevolg van een trauma zoals het verzwikken van een enkel of bijvoorbeeld na een forse tackle. Als een blokkade niet wordt verholpen, kunnen er veel secundaire klachten optreden. In veel gevallen is de oorspronkelijke klacht ook een gevolg van een blokkade.
– Sportschoen aanpassingen:
Denk hierbij aan vilt-therapieën om bepaalde delen van de voet drukvrij te leggen, of het oprekken van de schoen om extra ruimte te creëren. (foto voetbalschoen)
– Medical Taping:
Hierbij wordt gebruik gemaakt van een elastische taping, die het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleert. Op sportniveau wordt het gebruikt om bepaalde spieren actiever of juist passiever te maken. Wilt u hier meer over weten? Vraag het de podotherapeut!

Preventieve sportscreeningen op de sport vereniging

Momenteel is uw podotherapeut ook actief op locatie. Zo kan er voor, tijdens of na een training een screening op locatie plaatsvinden. Uitgebreide bewegingsanalyses vinden altijd plaats op de praktijk in Waalre.

Therapieën bij (top)sporters