BertrandvanDijk01Mijn naam is Bertrand van Dijk en ik ben in 2011 als podotherapeut afgestudeerd aan de paramedische hogeschool in Eindhoven. Ik heb me gespecialiseerd op het gebied van manuele therapie voor podotherapeuten en Medical taping. Daarnaast ben ik in 2017 afgestudeerd als sportpodotherapeut.

Mijn visie & interesse:

Mijn interesse licht op het gebied van sport en dan met name veldsporten als hockey en voetbal. Daarbij is mijn visie dat het lichaam één keten is, wat bewegingsanalyses extra belangrijk maakt. Dat wil zeggen dat alle botten met elkaar in verbinding staan en dat een afwijkende stand van één bot, veel gevolgen kan hebben voor de rest. Het lichaam moet zo efficiënt mogelijk kunnen bewegen en om uit te zoeken of dit gebeurt, staan bewegingsanalyses van de voeten, knie en heup in mijn onderzoek centraal.

Vaak ontstaan pijnklachten als gevolg van een afwijkende stand van de voet en benen. Afhankelijk van de situatie zijn er meerdere behandelmethodes mogelijk, deze vind u ook op de site. Ook kunt u terugvinden wat podotherapie eigenlijk is, en op welke manier ik naar (top)sport kijk.

In het belang van de patiënt kan ik vertrouwen op een netwerk van uitstekende professionals uit diverse disciplines. Binnen het CheironMC is er een direct samenwerkingsverband met verschillende disciplines: Musculoskeletale geneeskunde, psychotherapie, (sport)fysiotherapie, oefentherapie Cesar en Mensendieck en therapeutische dieptemassage. Uiteraard kunnen we net zo goed communiceren met andere collega’s buiten het Cheiron Medisch centrum.

Als podotherapeut moeten we aan veel eisen voldoen. Zo ben ik aangesloten bij de NVvp en het kwaliteitsregister paramedici. Verder is podotherapie Bertrand van Dijk ook AVG proof, de privacy verklaring vind u hier.