Vergoeding

Om voor vergoeding in aanmerking te komen is uw podotherapeut aangesloten bij zowel dNederlands Vereniging voor Podotherapeuten (NVvP) als bij het kwaliteitsregister voor paramedici (KP). Soms wordt u verteld dat de therapeut aangesloten moet zijn bij de stichting LOOP, dit geldt echter alleen voor podologen, voor podotherapie gelden alleen de twee bovenstaande organisaties. Meer info: klik hier.

Podotherapie wordt ruimschoots vergoed binnen de meeste aanvullende verzekeringen, waarbij het eigen risico niet van toepassing is en er veelal geen verwijzing van uw (huis)arts meer nodig is. Om een idee te krijgen van het geen u vergoed krijgt kunt u via deze link naar de website van de Nederlandse Vereniging voor Podotherapeuten.Het kan zijn dat uw pakket net wat afwijkt van hetgeen u op deze website vind, wilt u het 100% zeker weten dan raad ik u aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

VergoedingUw podotherapeut heeft ook contracten met de meeste zorgverzekeraars. Dit heeft als voordeel dat in veel gevallen de rekening nu rechtstreeks wordt gedeclareerd bij de verzekeraar. U hoeft dan niet eerst de rekening voor te schieten. Mocht u hier meer over willen weten neemt u dan contact op met de podotherapeut